Home » Outreach-programma » De man achter de Outreach-programma – Dr Johnson Musomi

De man achter de Outreach-programma – Dr Johnson Musomi

Wat voor werk heb je gedaan voor AMREF’s Outreach Programme?

Ik werd lid van AMREF als de Outreach Manager voor het programma in november 2003. Tijdens mijn ambtsperiode heb ik toezicht gehouden op de uitbreiding van de reikwijdte in termen van het aantal ziekenhuizen en aantal patiënten profiteren. Door financiering van FDSA, heeft outreach verdrievoudigd in hun projecten (FDSA gebruikt om 4 M te geven in de financiering van elk jaar, en nu geven ze ongeveer 14 miljoen euro per jaar). We waren slechts een bezoek aan een totaal van 35 ziekenhuizen in Kenia en Tanzania, maar op dit moment gaan we naar meer dan 150 ziekenhuizen in 8 landen. Outreach is gegroeid van USD 700.000 in 2003 naar USD 4M momenteel.

Wat zijn de belangrijkste mijlpalen voor het Outreach-programma?

Uitbreiding van outreach betekende meer geld en dit werd mogelijk gemaakt na FDSA verdrievoudigd hun financiering en ons budget ook. VVF ontwikkeling werden opgezet (bv. in Kenyatta National Hospital) voor reconstructieve chirurgie, en Dr Khisa (die verantwoordelijk is voor VVF) werd ingehuurd en op zijn beurt getraind veel artsen. Ongeveer 5 ziekenhuizen gebruikt om te bezoeken in Muhimbili (Tanzania) en nu gaan we naar 15 ziekenhuizen. Vanaf 2007 krijgen 1.000 patiënten behandeld in vergelijking met de 200 en 300 uit voorgaande jaren. Niet alleen hebben we repareren van een groot aantal recent verworven Fistuli, maar ook Fistuli van tientallen jaren geleden.

Wat is de huidige VVF prevalentie? Geef statistieken.

Een obstetrische fistels is de meest verwoestende van alle zwangerschap gerelateerde verwondingen en treft meer dan 100.000 Afrikaanse vrouwen per jaar. Er wordt geschat dat er meer dan 5.000 VVF gevallen gemeld in Oost-Afrika elk jaar. Deze aandoening treft vooral arme vrouwen en meisjes die zich niet kunnen veroorloven geschoolde begeleid gezondheid faciliteit levering. Meer dan 90% van de gevallen worden veroorzaakt door langdurige en moeilijke bevallingen. Op Kenyatta National Hospital alleen al 400 gevallen gemeld per jaar.

Wat wil je het gevoel kan worden gedaan?

Ik heb het gevoel dat we nodig hebben om invaliditeit reparatie en revalidatie bij zowel vrouwen en kinderen prioriteit. Vanwege de afstand, in het bijzonder in het bereiken van mensen die geen toegang hebben tot goede gezondheidszorg, moeten we vliegen naar onze patiënten te bereiken en dat is erg duur als onze programma’s voornamelijk afhankelijk van donoren en weldoeners. Bovendien is de bevolking in Kenya vermenigvuldigd en dan groei. De vraag naar gezondheidszorg is dan ook veel hoger. Als de overheid was om te betalen voor de ziektekostenverzekering (ongeveer Kshs. 2.000 per gezin), dan meerderheid zou hebben toegang tot klinieken.

Als de mogelijkheid krijgen, wat zou je veranderen?

Als ze de capaciteit, zou ik investeren in meer reproductieve gezondheidsprogramma’s die op hun beurt zouden helpen verminderen Fistula. Deze programma’s omvatten training (Verloskundigen), Familie Plannning en prenatale diensten, onder anderen.

Welke programma’s of gebieden van interventie zou u voorstellen als ze de middelen?

Zoals eerder vermeld, is er behoefte aan meer prioriteit te geven over handicaps reparatie en revalidatie in vrouwen en kinderen. Deze gebieden omvatten verwondingen, aangeboren afwijkingen, brandwonden, gespleten lip, Fistula en de moeder de gezondheid van kinderen.

Wat is uw visie voor de VVF-programma?

Helaas, VVF is er om te verblijven in Afrika. Vanwege de slechte gezondheidszorg, zijn veel vrouwen leveren thuis. Fistula reparatie zal blijven bijdragen tot een betere kwaliteit van leven en empowerment voor kansarme vrouwen van Kenia en Afrika. Er is behoefte om niet alleen het ondersteunen Fistula programma, maar ook uit te breiden. Op dit moment worden we uitgenodigd om naar Mogadishu, Somalië land, Zuid-Soedan, onder andere landen. Het aantal reparaties in afwachting van de wederopbouw in Mogadishu alleen is duizenden, terwijl er geen geld (1 reparatiekosten USD 300). Fistula reparatie is empowerment van vrouwen-de, belangrijkste emancipatie kans om vrouwen aan te bieden.

VVF FEITEN

Vesico-vaginale fistel is een abnormale verbinding tussen de blaas en de vagina, met als gevolg een constante urineverlies. Recto-Vagina Fistula is een abnormale communicatie tussen de endeldarm en de vagina, met als gevolg lekkage van ontlasting. Deze patiënten geur van urine of ontlasting de hele tijd. Een obstetrische fistels is de meest verwoestende van alle zwangerschap gerelateerde verwondingen en treft meer dan 100.000 Afrikaanse vrouwen per jaar. Er wordt geschat dat er meer dan 5.000 VVF gevallen gemeld in Oost-Afrika elk jaar. Deze aandoening treft vooral arme vrouwen en meisjes die zich niet kunnen veroorloven geschoolde begeleid gezondheid faciliteit levering. Meer dan 90% van de gevallen worden veroorzaakt door langdurige en moeilijke bevallingen. Hun pijn is constant, en hun schande maakt ze verschoppelingen in de samenleving. De meeste van de tijd, het kind dat ze worstelde zo hard om te leveren worden nog steeds geboren.

Op Kenyatta National Hospital alleen al 400 gevallen gemeld elk jaar, met AMREF is de enige organisatie die op dit moment betrokken is bij de chirurgische behandeling van VVF patiënten in Oost-Afrika (sinds 1992) door middel van hun Outreach programma. FDSA is de financiering van de Fistula reparatiewerkzaamheden-een initiatief dat de waardigheid van de getroffen vrouwen herstelt en het verbeteren van hun leven.

Voor meer informatie over het outreach programma te leren klik hier

Wat voor werk heb je gedaan voor AMREF’s Outreach Programme?

Ik werd lid van AMREF als de Outreach Manager voor het programma in november 2003. Tijdens mijn ambtsperiode heb ik toezicht gehouden op de uitbreiding van de reikwijdte in termen van het aantal ziekenhuizen en aantal patiënten profiteren. Door financiering van FDSA, heeft outreach verdrievoudigd in hun projecten (FDSA gebruikt om 4 M te geven in de financiering van elk jaar, en nu geven ze ongeveer 14 miljoen euro per jaar). We waren slechts een bezoek aan een totaal van 35 ziekenhuizen in Kenia en Tanzania, maar op dit moment gaan we naar meer dan 150 ziekenhuizen in 8 landen. Outreach is gegroeid van USD 700.000 in 2003 naar USD 4M momenteel.

Wat zijn de belangrijkste mijlpalen voor het Outreach-programma

Uitbreiding van outreach betekende meer geld en dit werd mogelijk gemaakt na FDSA verdrievoudigd hun financiering en ons budget ook. VVF ontwikkeling werden opgezet (bv. in Kenyatta National Hospital) voor reconstructieve chirurgie, en Dr Khisa (die verantwoordelijk is voor VVF) werd ingehuurd en op zijn beurt getraind veel artsen. Ongeveer 5 ziekenhuizen gebruikt om te bezoeken in Muhimbili (Tanzania) en nu gaan we naar 15 ziekenhuizen. Vanaf 2007 krijgen 1.000 patiënten behandeld in vergelijking met de 200 en 300 uit voorgaande jaren. Niet alleen hebben we repareren van een groot aantal recent verworven Fistuli, maar ook Fistuli van tientallen jaren geleden.

Wat is de huidige VVF prevalentie? Geef statistieken.

Een obstetrische fistels is de meest verwoestende van alle zwangerschap gerelateerde verwondingen en treft meer dan 100.000 Afrikaanse vrouwen per jaar. Er wordt geschat dat er meer dan 5.000 VVF gevallen gemeld in Oost-Afrika elk jaar. Deze aandoening treft vooral arme vrouwen en meisjes die zich niet kunnen veroorloven geschoolde begeleid gezondheid faciliteit levering. Meer dan 90% van de gevallen worden veroorzaakt door langdurige en moeilijke bevallingen. Op Kenyatta National Hospital alleen al 400 gevallen gemeld per jaar.

Wat wil je het gevoel kan worden gedaan?

Ik heb het gevoel dat we nodig hebben om invaliditeit reparatie en revalidatie bij zowel vrouwen en kinderen prioriteit. Vanwege de afstand, in het bijzonder in het bereiken van mensen die geen toegang hebben tot goede gezondheidszorg, moeten we vliegen naar onze patiënten te bereiken en dat is erg duur als onze programma’s voornamelijk afhankelijk van donoren en weldoeners. Bovendien is de bevolking in Kenya vermenigvuldigd en dan groei. De vraag naar gezondheidszorg is dan ook veel hoger. Als de overheid was om te betalen voor de ziektekostenverzekering (ongeveer Kshs. 2.000 per gezin), dan meerderheid zou hebben toegang tot klinieken.

Als de mogelijkheid krijgen, wat zou je veranderen?

Als ze de capaciteit, zou ik investeren in meer reproductieve gezondheidsprogramma’s die op hun beurt zouden helpen verminderen Fistula. Deze programma’s omvatten training (Verloskundigen), Familie Plannning en prenatale diensten, onder anderen.

Welke programma’s of gebieden van interventie zou u voorstellen als ze de middelen?

Zoals eerder vermeld, is er behoefte aan meer prioriteit te geven over handicaps reparatie en revalidatie in vrouwen en kinderen. Deze gebieden omvatten verwondingen, aangeboren afwijkingen, brandwonden, gespleten lip, Fistula en de moeder de gezondheid van kinderen.

Wat is uw visie voor de VVF-programma?

Helaas, VVF is er om te verblijven in Afrika. Vanwege de slechte gezondheidszorg, zijn veel vrouwen leveren thuis. Fistula reparatie zal blijven bijdragen tot een betere kwaliteit van leven en empowerment voor kansarme vrouwen van Kenia en Afrika. Er is behoefte om niet alleen het ondersteunen Fistula programma, maar ook uit te breiden. Op dit moment worden we uitgenodigd om naar Mogadishu, Somalië land, Zuid-Soedan, onder andere landen. Het aantal reparaties in afwachting van de wederopbouw in Mogadishu alleen is duizenden, terwijl er geen geld (1 reparatiekosten USD 300). Fistula reparatie is empowerment van vrouwen-de, belangrijkste emancipatie kans om vrouwen aan te bieden.

VVF FEITEN

Vesico-vaginale fistel is een abnormale verbinding tussen de blaas en de vagina, met als gevolg een constante urineverlies. Recto-Vagina Fistula is een abnormale communicatie tussen de endeldarm en de vagina, met als gevolg lekkage van ontlasting. Deze patiënten geur van urine of ontlasting de hele tijd. Een obstetrische fistels is de meest verwoestende van alle zwangerschap gerelateerde verwondingen en treft meer dan 100.000 Afrikaanse vrouwen per jaar. Er wordt geschat dat er meer dan 5.000 VVF gevallen gemeld in Oost-Afrika elk jaar. Deze aandoening treft vooral arme vrouwen en meisjes die zich niet kunnen veroorloven geschoolde begeleid gezondheid faciliteit levering. Meer dan 90% van de gevallen worden veroorzaakt door langdurige en moeilijke bevallingen. Hun pijn is constant, en hun schande maakt ze verschoppelingen in de samenleving. De meeste van de tijd, het kind dat ze worstelde zo hard om te leveren worden nog steeds geboren.

Op Kenyatta National Hospital alleen al 400 gevallen gemeld elk jaar, met AMREF is de enige organisatie die op dit moment betrokken is bij de chirurgische behandeling van VVF patiënten in Oost-Afrika (sinds 1992) door middel van hun Outreach programma. FDSA is de financiering van de Fistula reparatiewerkzaamheden-een initiatief dat de waardigheid van de getroffen vrouwen herstelt en het verbeteren van hun leven.

Voor meer informatie over het outreach programma te leren klik hier

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Een reactie plaatsen